RETRO DYNETREKK BLE NY KJOLE

Nå måtte jeg bare ha et litt artig syprosjekt her fordi jeg egentlig holder på å sy meg en kåpe, men den jobben gjør meg litt småsprø. Trengte en pause fra det. Heldigvis har jeg et godt lager på syrommet, så det var bare å strekke ut hånden så fant jeg et kjolemønster jeg liker godt og et retro dynetrekk jeg ville sy av. Dynetrekket kjøpte jeg på loppemarked for et par år siden. Det er fra Høie og ut fra design og farger vil jeg tippe det er fra 70-tallet. Jeg har lenge hatt lyst til å sy en kjole av det fordi jeg liker mønsteret og fargene så godt. Jeg valgte å sy en Emery kjole av det. Mønsteret er fra Christine Haynes patterns. Kjolemønsteret har korte ermer, men denne gangen hadde jeg lyst på en ermeløs kjole så jeg fjernet de. Dette blir en høst og vinterkjole og derfor tenkte jeg det var greit at den var ermeløs, for jeg vil gå med cardigan til den hele tiden. 

Mønsteret på stoffet minner meg om høsttrær som får årets første snø dryssende over seg. Jeg hadde først tenkt å bruke et annet kjolemønster, men det var så vanskelig å få trærne til å passe fint hele veien. Derfor valgte jeg dette der topp og skjørt sys i to deler før de sys sammen. Det eneste jeg fokuserte på da jeg klippet ut kjoledelene var at den oransje stammen på trærne skulle være plassert i midten. Kjolen har en usynlig glidelås i ryggen og er foret med hvit bommulssateng i livstykket.Jeg ble i grunnen ganske fornøyd.

God helg!

Hilsen Ellen Margareta

 

Følg bloggen min på Facebook.

#sy #søm #gjenbruk #retro #retrostoff #kjole #selvsydd
 

 

6 kommentarer

Rikke

17.02.2017 kl.17:33

Så fin kjole! 😊

Ellen Margareta

17.02.2017 kl.19:04

Rikke: Tusen takk!

Gina

17.02.2017 kl.18:01

Så kult :D

Ellen Margareta

17.02.2017 kl.19:05

Gina: Takk!

kjerringtanker.

17.02.2017 kl.21:05

Flott kjole. Du er flink.

Ellen Margareta

17.02.2017 kl.23:29

kjerringtanker.: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

Ellen Margareta

Ellen Margareta

47, Oslo

Jeg er i ferd med å på nytt finne ut av hva jeg skal bli når jeg blir stor, og her deler jeg med meg av litt av det jeg oppdager og lærer på veien. Jeg elsker å sy og storkoser meg når jeg kan sitte ved symaskinen i timesvis. Jeg syr mine egne klær i tillegg til lappetepper og lignende. I tillegg elsker jeg alt retro og vintage, ting med historie og sjel og er glad i gjenbruk og redesign. Håper bloggen min kan være til glede og inspirasjon for andre der ute. Velkommen!

Kategorier

Arkiv

hits